Cseresznyefa termesztése magról

verébcseresznyeHa a kertben cseresznyefát nevelsz, akkor sok cseresznyét kapsz, amely ideális pitékhez, lekvárokhoz, koktélokhoz vagy egyszerűen csak úgy, ahogy van. A cseresznye A- és C-vitaminban gazdag, és nagyon tápláló. Ha mindig is szeretett volna egy saját cseresznyefát a kertben, kövesse ezeket a tippeket, hogy megtudja, hogyan nevelhet könnyen magról cseresznyefát.

1- Hol neveljük a cseresznyefát

Először is meg kell találnia, hogy a cseresznyefa nőhet-e az Ön területén. Az egyik módja annak, hogy megtudja, körülnéz a környéken, vagy megkérdez valakit a környéken, akit ismer. Ha azt látja, hogy a környéken cseresznyefák nőnek, akkor nagy esélye van a saját termesztésére. Továbbá, ha eladó cseresznyefákat lát a helyi faiskolában, az azt is mutatja, hogy a cseresznyefák valóban jól növekszenek az Ön területén.

2- Cseresznyemag gyűjtése

A cseresznyemagok gyűjtése a móka, fogyasszon annyi cseresznyét, amennyit csak talál, amikor szezonja van. A legjobb hely a cseresznyemagok vagy csírázó magok megtalálására a helyi termelői piacokon. Ha van egy fa a környéken, ezek a cseresznyemagok és magvak is jól működnek. A magok minden télen átmennek az úgynevezett rétegződésen, amikor természetes módon ki vannak téve a szabadban hideg hőmérsékletnek, mielőtt tavasszal kicsírázna.

Egyél egy kis cseresznyét. Öblítse le kedvenc cseresznye magját. Tedd napfényes ablakra, hogy megszáradjanak.

3- A cseresznyefa magjainak csírázása fa előállításához

A magvakat vagy a gödröket olyan helyre ültessük a szabadba, amelyet rendszeresen szemmel tarthatunk (az őszi ültetés ideális a téli rétegződéshez). Inkább az ajtóm melletti virágágyásomat használom, hogy nézzem a magvak csírázását, mivel a palántákat nem fenyegeti az elhanyagolás vagy a kaszálás veszélye!

Ültess el több magot, mert előfordulhat, hogy néhány nem csírázik. A gödröket 5 centiméter mélyre kell ültetni. Jelölje be a területet, ahová a köveket ültette, hogy tudja, hol várható a cseresznyefák megjelenése.

A cseresznyemagok és magvak elültetése után várja meg, amíg a természet megteszi a dolgát. A cseresznyefa magjai télen természetes rétegződési folyamaton mennek keresztül.

4- A kis cseresznyefa átültetése

Tavasszal a cseresznye magjai és magjai kis fává kezdenek kicsírázni. Várja meg, amíg a fák 20-30 cm magasak lesznek, majd ültessük át őket arra a területre, ahol tartósan meg akarjuk nőni a fát. A cseresznyefa átültetése után jól fektesse körül a talajtakarót, hogy megakadályozza a gyomok kialakulását és elősegítse a talaj nedvességtartalmát. Végül egy csukával jelölje meg a fa helyét, nehogy a fára sétáljanak vagy kaszáljanak.

Ha már cseresznyét ad, ne felejtse el megvédeni a kissé mohó madaraktól is, mivel a háló ideális, ha a fa még kicsi.

Hogyan neveljünk áfonya növényeket

A legjobb beltéri gyógynövények