A legjobb beltéri gyógynövények

beltéri bazsalikomJön a tél, és szeretné folytatni saját gyógynövényeinek termesztését, hogy kiegészítse főzési receptjeit, mert szereti a frissen szedett fűszernövények ízét, és mi megértjük Önt.
Ezért gondolnia kell a különféle fűszernövények beltéri termesztésére, melegen, az ablak mögött. Valószínűleg nem kell speciális lámpákat vásárolnia a gyógynövényeihez, mert a fényes ablakok közelében szépen növekednek.
Ezért ma azt javaslom, hogy fedezze fel a legjobb gyógynövények kis listáját ablakon belül nő.
Íme a legjobb gyógynövények, amelyek könnyen megnövekednek az ablak mögött, így egészségesek maradhatnak, amíg újra ki nem helyezheti őket.

A Bazilika
Kezdje el magról a bazsalikomot, és helyezze a cserepeket egy déli fekvésű ablak szélére, nagyon szereti a napot és a meleget.

Babér
A babér egy évelő növény, amely egész évben jól növekszik konténerekben. Helyezze a cserepet egy keleti vagy nyugati ablakba, de ügyeljen arra, hogy ne legyen zsúfolt, mert jó levegőkeringést kell biztosítani a növény egészségének megőrzéséhez.

Turbolya
Nyár végén elkezdheti termeszteni ezt a gyógynövényt cseresznyemagból. Ez a növény jól növekszik gyenge fényviszonyok között, de 18 és 21 °C közötti hőmérsékletre van szüksége a virágzáshoz.

Metélőhagyma
A tenyészidőszak végén áss ki egy csomó metélőhagymát a kertedből, és cserepesedj fel. Hagyja kint az edényt, amíg a levelek vissza nem pusztulnak. Tél elején helyezze át a cserepet bent, a leghűvösebb helyre (például pincébe) néhány napra, majd végül a jól megvilágított ablakhoz.

oregano
A legjobb megoldás az, ha egy oregánócsírával kezdi a kültéri veteményeskertből, és cserepesedik fel. Ezután helyezze az edényt egy déli fekvésű ablak szélére.

petrezselyem
Elkezdheti magról termeszteni ezt a növényt, vagy a szezon végén begyűjthet egy dugót a kertjéből. A petrezselyem nagyon szereti a napsütést, de a keleti vagy nyugati fekvésű ablak szélén nagyon lassan nőhet.

Rozmaring
Kezdje egy rozmaring növényrel, és tartsa nedves talajmentes keverékben egészen a gyökerekig. A legjobban a déli fekvésű ablak szélén nő.

Zsálya
Gyűjts egy szabadtéri zsályanövényt, hogy elkezdhesd a zsályatermesztést beltéri kultúra. Száraz, jól szellőző helyeket jól tűri beltérben, de sok napfényt igényel, ezért mindenképpen szükséges lesz déli fekvésű ablak mögé helyezni.

Tárkony
A késő őszi vagy kora téli nyugalmi időszak elengedhetetlen a tárkony számára, ha zárt térben szeretnénk termeszteni. Ültess ki egy kifejlett növényt a kültéri veteményeskertből, és hagyd kint, amíg a levelei vissza nem pusztulnak. Vidd be a legmenőbb szobád néhány napig, majd helyezze egy déli fekvésű ablakba, ahol minél több napfény éri. Táplálkozzon jól szerves folyékony műtrágyával.

bty

Kakukkfű
A kakukkfüvet beltérben akár puha szár gyökerezésével is elindíthatjuk, vagy ásni és empoter kívülről származó gyökerű növény. A kakukkfű szereti a teljes napsütést, de még mindig virágzik a keleti vagy nyugati fekvésű ablakok közelében.

Ne habozzon, mondja el nekünk, melyek a kedvenc beltéri gyógynövényei!

Cseresznyefa termesztése magról

Hogyan neveljünk bazsalikomot magról