Tippek a kakukkfű termesztéséhez a kertben

veteményes kakukkfűA kakukkfüvet (Thymus vulgaris) gyakran használják kulináris és dekorációs célokra. A kakukkfű sokoldalú és élvezetes növény, amely mind a zöldséges kertben, mind a kertben általában termeszthető. A kakukkfű termesztése nem nehéz, és megfelelő tudással ez a növény könnyen virágzik a kertben.

Kakukkfű termesztése magról:

A kakukkfű magról is termeszthető, de az emberek gyakran úgy döntenek, hogy kerülik a kakukkfű magvak termesztését. A kakukkfű magja nehezen csírázik, és sokáig tarthat a csírázása. Ha növényt szeretne termeszteni kakukkfű magjából, kövesse az alábbi lépéseket a kakukkfű magokból történő termesztéséhez:

– Finoman szórja szét a magokat a talajban a kakukkfű magjainak elültetéséhez kiválasztott edényben.
– Ezután óvatosan szórja szét a talajt a magokra.
– Alaposan öntözzük meg. Fedje le az egészet műanyag fóliával.
– Helyezze a tartályt meleg helyre.

A magok 1 és 12 hét között csíráznak. Miután a kakukkfű körülbelül 10 cm magas, ültesd el őket arra a helyre, ahol a kakukkfüvet szeretnéd a kertedben.

Ültesse el a kakukkfüvet osztás szerint:
Általában a kakukkfű növényt egy részlegből termesztik. A kakukkfű könnyen osztható. Tavasszal vagy ősszel keressen egy érett kakukkfű növényt. Egy lapát segítségével óvatosan emelje fel a kakukkfüvet a földről. Tépjünk le vagy vágjunk le egy kisebb kakukkfüvet a fő növényről, ügyelve arra, hogy a gyökérgolyó sértetlen legyen az osztódáskor. Ültesse újra a szülőnövényt, és ültesse el azt a részleget, ahol az új kakukkfüvet meg szeretné termeszteni.


Tippek a kakukkfű termesztéséhez:

Ha rossz talajban, kevés vízzel termesztjük a kakukkfüvet, a kakukkfű jobban fejlődik. Emiatt a kakukkfű kiváló választás xerikus vagy alacsony vízfogyasztást igénylő tájakra. Késő ősszel, ha olyan területen él, ahol fagy, talajtakarót kell helyeznie a növényre. Ne felejtse el eltávolítani a talajtakarót tavasszal.

Kakukkfű betakarítás:

A kakukkfű betakarítása egyszerű. Egyszerűen vágja ki, amire szüksége van a recepthez. Amint egy kakukkfű növény megtelepedett (egy évet kell hagyni), nagyon nehéz túlhasználni a növényt egy főzési recepthez. Ha most ültette el a kakukkfüvet, ne vágjon le többet a növény egyharmadánál.

Hogyan neveljünk bazsalikomot magról

10 zöldséget kell termeszteni télen