Hogyan neveljünk citromos verbénát?

veteményeskert citrom verbénaAz etnobotanikában és a folklórban a verbéna nagyon sokoldalú növény volt. Különböző betegségek kezelésére való többszörös felhasználása és misztikus ereje nélkülözhetetlen háztartási gyógynövénysé tették.
A verbéna mindig nagyon népszerű. A kertészek nagyra értékelik, hogy képes mindenféle beporzót magához vonzani, és a növény megtelepedése után önellátó. Botanikailag a Verbenaceae családba sorolt ​​évelő gyógynövénynek több mint 250 különböző fajtája van Európában és Amerikában. Egyes fajok szárazságtűrők, míg mások nagyon párás körülmények között fejlődnek.

Azért választottam a citromos verbénát, mert egy kis illatos csoda, de egy olyan növény is, amelynek leveleit szárazon gyógyteákba, vagy még frissen főzéshez használhatjuk, és akkor nagyon jól fejlődik. Franciaország déli részén.

Akárhogy is, ültessen vagy vessen el egy olyan fajtát, amely jól illeszkedik az éghajlatához, legyen szó magról vagy dugványról.

A nagyon illatos citromos verbéna jól működik Dél-Franciaországban, ahol a telek nem túl hidegek, és jól tűri a forró nyarat, valamint jelentős előnye, hogy erős illatával taszítja a szúnyogokat.

Verbéna termesztése magról:

Először vásároljon egy olyan verbéna fajta magját, amely megfelel az Ön területének egy helyi kertészeti központban. Kerülje a vetőmagok vásárlását a területen kívüli kiskereskedőktől vagy az interneten, mert előfordulhat, hogy nem felelnek meg az Ön helyének éghajlati viszonyainak. Megtalálható olyan oldalakon, mint pl amazon de először ellenőrizze, hogy a fajta megfelelő-e az Ön területéhez.

Keressen egy ültetési területet teljes napfényben, vagy az adott verbénafajtának megfelelően. Olvassa el a vetőmag szállítójának utasításait, ha elérhető, vagy forduljon a helyi faiskola szakértőjéhez a kiválasztott vetőmag megfelelő helyén. A citromos verbéna számára a nap annál is fontosabb, mert aktiválja az aromás anyagok szintézisét.

Ültesse el a magokat egymástól elkülönítve és a kiválasztott fajtának megfelelő mélységbe, a szállító utasításai szerint. Ellenőrizze, hogy a hőmérséklet az ültetés után néhány hétig valószínűleg 15 és 25 °C között lesz.

Citromos verbéna dugványok:

Ha lehetséges, a dugványok a legjobb módja több verbéna növény beszerzésének.
A verbéna félig lignizált szárvágása nagyon egyszerű és nagyon jól működik, augusztus és szeptember között kell elvégezni. Ideális az utolsó levél betakarítás után, szeptember végén. Vágjon le egy fiatal gallyból egy 10 cm-es töredéket, majd gyorsan temesse el 4 cm mélyen. Csináld 4-5 ágra, hogy növeld a siker esélyét.

A verbéna számára ideális talajnak semlegesnek, könnyűnek és jól vízelvezetőnek kell lennie.

A citromos verbéna lábakat közvetlenül is megvásárolhatja amazon vagy kedvenc faiskolájában, és utána szedjen dugványokat, hogy más növényeket szerezzen.

Megjegyzendő, hogy még ha Dél-Franciaországban néha nagyon meleg is van, az éghajlat nem teszi lehetővé, hogy a citromos verbéna magokat kössön, sőt, a nagyobb lombozatot általában előnyben részesítik, ha nem engedik virágozni a növényt. és mivel a leveleket gyógyteához használják. , számolj.

Nyáron is öntözze rendszeresen, ha gyönyörű leveleket szeretne a gyógyteáihoz.

Regisztrálni

Lencse csírázása és termesztése

Hogyan lehet dinnyét termeszteni magról?