Hogyan lehet dinnyét termeszteni magról?

kerti dinnyeA dinnye közeli rokonságban áll az uborkával, és hasonló termesztési feltételeket igényel a virágzáshoz. Sikeres termesztésükhöz meleget, vizet és táplálékot kell nekik biztosítani. Meglehetősen életerősek lehetnek, ezért rendszeresen irányítani kell őket, hogy irányítsák őket. Minden növénynek két-négy dinnyét kell termelnie.

Dinnye magvak elvetése:

Vess el két magot minden komposztba. Jól öntözzük meg, majd helyezzük a cserepeket szaporítóba vagy fűtött mini üvegházba legalább 18°C ​​hőmérsékleten.. A szaporítót jól megvilágított helyen tartsuk.

Fiatal dinnyenövényei:

Csírázás után távolítsuk el a két palánta közül a gyengébbet, és tartsuk nedvesen, de ne túl nedvesen a komposztot. Az első valódi levelek megjelenése után csökkentse a szaporítógép hőmérsékletét minimum 15 °C-ra.

Telepítse a dinnye növényét

Késő tavasztól nyár elején ültessük. Két-három rügynél csípje le a fő növekedési pontot, hogy elősegítse az oldalhajtások fejlődését. Adjon hozzá támasztékot a növényéhez, például egy bambusznád, ha kevés a helye, vagy hagyja közvetlenül a földön, ha van elég hely a veteményesben, majd öntözze meg.

Amint a növények megtelepednek, továbbra is kösse a fő szárat egy nád vagy bambusz típusú támasztékhoz, vagy hagyja szabadon növekedni a rendelkezésre álló helytől függően. Ügyeljen arra, hogy a komposzt mindig nedves legyen, ami azt jelenti, hogy naponta ellenőrizze a növényeket. Kezdje el hetente egyszer folyékony takarmány hozzáadását, hogy elősegítse az erős növekedést. Annak érdekében, hogy a növény ne legyen túl zsúfolt, hetente három-négy levél után csípje le az oldalhajtásokat.

női virág dinnyeNői dinnye virágok:

A sárgadinnye hím és női virágokat is hoz. A női virág virágzás után termése, míg a hímvirág karcsú szárú lesz. A rovarok általában beporozzák a virágokat, de üvegházban előfordulhat, hogy kézzel kell beporozni őket. Először azonosítsa a nőivarú virágokat és a hímvirágokat, keresse meg a termést a nőstény mögött és a vékony szárat a hím mögött.

A szirmok eltávolítása a hím virágról

Válasszon meleg, napos napot, amikor a virágok teljesen kinyíltak. Válasszon egy egészséges hímvirágot, és távolítsa el a szirmait, hogy felfedje a virág belsejét, ahol pollen termelődik. Finoman vigye át a hímvirágot a teljesen kinyílt női virágzásba, hogy a hím portokok pollenje átjusson a nőivarú stigmájába.

A gyümölcsök és a betakarítás:

Támassza meg a nehéz gyümölcsöket egy harisnyanadrággal vagy hálóval, mint a narancsnál. Ahogy a gyümölcsök érnek, nagyon édes aromát árasztanak, és a szárral szemben lévő végén meglágyulnak. A bőr színe is megváltozhat. Végül apró repedések keletkeznek a termésen a szár körül, ami azt jelenti, hogy ideje leszedni, és már teljesen beérett!

Regisztrálni

Regisztrálni

Hogyan neveljünk citromos verbénát?

Hogyan készítsünk szép napraforgót egyszerű magvakból?