Hogyan neveljünk póréhagymát magról

veteményeskerti póréhagymaA póréhagyma termesztése és termesztése az otthoni kertben nagyszerű módja annak, hogy ízesítsd az ételeket a konyhában.

Az “ínyenc hagyma” néven emlegetett zöldhagyma XXL-es változata zamatos és sokkal enyhébb ízű.

Mi az a póréhagyma? Talán azt kérdezi: „Mi az a póréhagyma?” A termesztett póréhagyma (Allium ampeloprasum var. porrum) a hagymafélék családjába tartozik, közeli rokonságban áll a hagymával, fokhagymával, medvehagymával és metélőhagymával. Társaitól eltérően a póréhagyma hosszú, zamatos szárat fejleszt, nem pedig nagy hagymákat. Ezeket a szárakat hagyma helyettesítőjeként használják sok ételben.

Póréhagyma termesztése magról:

A póréhagymát magról vagy átültetéssel lehet termeszteni.
Amikor magról termesztjük a póréhagymát, gyakran a legegyszerűbb, ha beltérben, cserépben kezdjük el, annak ellenére, hogy a póréhagymát nagyon hidegtűrőnek tartják, mivel a súlyos fagyok károsíthatják a fiatal növényeket.

Körülbelül hat-nyolc héttel a vegetációs időszak előtt vagy kora tavasszal vetje el a magokat egyedi cserepekbe, hogy könnyen átültesse.
Ezután ültessük át a palántákat, amikor elérik a 15 cm-es magasságot.
A póréhagyma megfelelő növekedésének legjobb helye a napsütés, termékeny, jó vízelvezetésű talajban.

Amikor a veteményeskertbe ülteti a póréhagymát, készítsen sekély árkot (körülbelül 8-10 cm mély), és helyezze el a növényeket, helyezze el egymástól körülbelül 12 cm távolságra a póréhagymát, és csak kevés földdel takarja be.

Ügyeljen arra, hogy ültetéskor jól öntözze meg a póréhagymát, és adjon hozzá egy réteg szerves talajtakarót. Ahogy a póréhagyma nő, használja az árokból kiásott talajt, hogy lassan építse fel a szár körül, hogy elkerülje a fényt. Ez a technika hasonló a zeller blansírozásához.

Póréhagyma betakarítása:

Miután a növények elérik a ceruza méretét, elkezdheti a póréhagyma betakarítását. Ügyeljen arra, hogy a póréhagymát virágzás előtt szüretelje be. A póréhagyma frissen és azonnal megfőzve sokkal jobb. A hűtőszekrényben azonban több hétig is eltarthatók. Azok számára, akik szeretik a főzést, vagy azok, akik egyszerűen csak élvezik az édes hagyma ízét, miért ne fontolják meg a kertben a póréhagyma termelésének növelését a végtelen kínálat érdekében.

Hogyan neveljünk medvehagymát hagymákból

Hogyan termesztünk csicsókát