A veteményeskert méretének kiválasztása

Mekkora az ideális veteményeskert mérete? Úgy tűnik, ez a kérdés meglehetősen gyakori az emberek körében, akik először fontolgatják, hogy elkezdik ezt a tevékenységet. Bár nincs jó vagy rossz módszer a veteményeskert méretének meghatározására, az általános válasz az, hogy kicsiben kezdjük.
Kezdésként valószínűleg jó ötlet kitalálni, hogy mit szeretne ültetni, hányat és hová, mielőtt bármit is tenne. A kertek mérete a rendelkezésre álló helytől és a művelésre alkalmas területtől is függhet.

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb méretű veteményeskertet.

Általában egy körülbelül 3 x 3 méteres veteményeskert kezelhetőnek tekinthető, feltéve, hogy a kertje ezt lehetővé teszi. Meg kell próbálnia felvázolni egy kis diagramot, amely feljegyzi az egyes zöldségek területét, amelyet ültetni fog. A kis terület előnyösebb, próbálja meg a zöldségeket kis parcellákon megmunkálni.

Mivel sok olyan zöldség létezik, amely megjelenésükben is dísznek számít, nem kell elrejteni őket a szem elől. Valójában szinte minden zöldséget meg lehet termeszteni saját ágyásban, valamint konténerekben.

Bár azt szeretné, hogy a veteményeskertje elég nagy legyen ahhoz, hogy kielégítse alapvető szükségleteit, azt sem szeretné, hogy túl nagy és igényes legyen. A legtöbb embernek nincs ideje arra, hogy megfelelő karbantartással és odafigyeléssel kezelje, amit egy nagy veteményeskert igényel. Ahogy a mondás tartja, a kísértés minden rossz gyökere, ezért csak azt használd, amire valóban szükséged van. Álljon ellen a tömeges növények ültetési vágyának, később megbánni fogja, olyan visszavágó karbantartással, mint a gyomlálás, öntözés és betakarítás.

Például, ha csak paradicsomot és uborkát szeretne, próbálja meg ezeket a növényeket konténerekbe tenni. Sok fajta közül lehet választani, például az uborka és a koktélparadicsom nem csak konténerben fog nagyon jól megnőni, de dísznövényként is jól mutat. Ha az uborkát és a paradicsomot konténerekbe helyezi, csökkenti a felesleges munkát.

Egy másik megközelítés magában foglalhatja a kis emelt ágyak használatát. Kezdheti egy vagy két ágyással a kiválasztott zöldségekből. Aztán, amikor az idő és a tapasztalat engedi, hozzáadhat még egy-két ágyat. Dönthet például úgy, hogy az egyik ágyat teljes egészében a paradicsomnak, a másikban pedig az uborkát helyezi el. Jövőre érdemes tökön vagy babbal szerencsét próbálni. Több ágy hozzáadásával vagy konténerekben ez a bővítés könnyen elérhető.

Ha ennek megfelelően tervezi, a kertje kevesebb karbantartást igényel, és ez nagyobb termelékenységet eredményez. Végső soron a veteményeskert mérete az Ön egyéni igényeitől függ. Minden lehetséges, ne félj kísérletezni. Ha megtalálta az Ön számára megfelelő kezelhető méretet és szervezetet, ragaszkodjon hozzá. Idővel rá fog jönni, hogy jobb hozamot és jobb zöldségeket érhet el!

Tippek a cukkini termesztéséhez

A spárga termesztése, tippek a spárga termesztéséhez