Uborka – tippek az uborka termesztéséhez

uborka egyszerűen termeszthetők és termeszthetők, mivel kúszónövények.

Az uborka az Cucurbitaceae család amely magában foglalja a dinnyét és a tököt, ezért meleg, jó vízelvezetésű talajra van szükségük.

az uborka frissen fogyasztható, vagy pácolható. A frissen fogyasztott uborkát szeletelt fajtáknak, a pácolt uborkát pedig savanyúságnak nevezik.

Az uborka olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek különösen jótékony hatással vannak bőrünkre, hajunkra és körmünkre.

Áss jó mennyiségű szerves komposztot a talajba. A talajt körülbelül csákánymélységre kell megforgatni.

A palántákat beltérben kezdheti el, ha biológiailag lebomló palántacserépbe veti, amely biztosítja, hogy a gyökerek ne sérüljenek meg a palánták kiültetésekor. Mindenekelőtt ne ültessen az utolsó fagy előtt.

Hagyjon körülbelül 40 cm-es helyet a növények között. Minden lyukban 3 magból álló csoportokat készíthet, hogy növelje a csírázás sikerének esélyét. A magokat 2,5 cm mélyre kell elültetni.

Ha egynél több sort ültet, a sorokat körülbelül 90 cm távolságra kell elhelyezni egymástól.

Az uborkának sok napra és melegre van szüksége. A növény az üvegházak kedvence. Ügyeljen arra, hogy legyen elég hely, az uborka gyorsan majdnem 6 láb magasra nőhet. Ha a hely korlátozott, helyezze a növényt falhoz vagy oszlophoz. A földön is elterjedhetnek, ha van hely.

A talaj típusa

Az uborka számára fontos a jó vízelvezetésű talaj, ezért gyakran 15 cm magas ágyásokba ültetik. Az uborka homokos talajban boldogulni fog. Ügyeljen arra, hogy a talajban megfelelő mennyiségű szerves anyag legyen, a trágya megadja a szükséges tápanyagokat.

Rendszeresen gyomláljon, de ügyeljen arra, hogy a kapával ne menjen néhány cm alá, mert károsíthatja a gyökérrendszert, ami lelassítja a növény növekedését.

Hetente öntözze meg az uborkát, ha azt szeretné, hogy lédús és kemény legyen! Maga az uborka gyümölcse nagyon magas víztartalmú.

A növénynek hím- és nővirágai vannak, a női virágokból pedig uborka keletkezik. Segíthet a beporzásban és növelheti a gyümölcsök számát, ha vattapamacs segítségével a hím virágok pollent a női virágok közepébe juttatják. A nőstény virágokat megkülönböztetik a hím virágoktól, a nőstények tövében egy apró uborka található.

Aratás

Az uborkát akkor szüretelheti be, ha már megfelelő méretű, ami általában az ültetés után 50-60 nappal. A héjnak sötétzöld színűnek kell lennie, ne várja meg, amíg az uborka megsárgul, mert ez azt jelzi, hogy túlérett, és ízminősége romlik.

Fordítsa meg az uborkát a növénynél, vagy vágja le a szárát közvetlenül az uborka hegye felett.

Saláta termesztése – tippek a saláta termesztéséhez